Іздеу
Менің себетім

Қысқа толқынды пешті қалай таңдаған дұрыс?


Қазіргі кезде бірде-бір асүй қысқа толқынды пешсіз жұмыс істей алмайды. Бұл техника офис  және өндіріс  жағдайында да  құтқарады. Қысқа толқынды пеш тамақты қасқағым сәтте жылытып қана қоймай, азық-түліктерді ерітеді, дәмі мен ингредиенттердің пайдалы құрамын сақтай отырып, әртүрлі тағамдарды әзірлеуге мүмкіндік береді. Қысқа толқынды пештердің модельдеріне деген таңдаудың көптігі дәп Сізге қажеттісін таңдап алуға қиындық туғызады. Кейбір түсіндірулердің Сіздің мәселеңізді жеңілдететіне сенеміз.


Қысқа толқынды пештердің орналасуы

Қысқа толқынды пештің орналасу түрінен бастайық. Кіріктірілетін және бөлек тұратын техника болады. Бәрі де Сіздің қалауыңыз бен асүйіңіздің дизайнына байланысты. Кіріктірілген қысқа толқынды пеш бөлмежайдағы оранды үнемдейді, оны арнайы шкафқа орнатып, декорлауға болады.  Жеке тұратын құралға өзінің бұрышы қажет, дегенмен оны кез келген жерге қоюға болады. Себебі мұндай пештер оңтайлы болып саналады.


Қысқа толқындар + гриль + конвекция.

Қысқа толқындарЕгер қысқа толқынды пеш Сізге тек жылыту, еріту, ыстық буттер броттарды әзірлеу үшін ғана керек болса, онда қысқа толқынды сәуле шығаратын техникаға тоқталған дұрыс. Әртүрлі тағамдар әзірлеу үшін гриль мен конвекция режимі қоса берілетін модельдердің түріне назар аударған дұрыс. Бұл режимдер Сіздің асүй пешіңізде болуы мүмкін. 


+ Гриль. Грильдің екі түрін шығарады: ТЭН-ді және кварцты. Бірінші түрі анағұрлым үлкен, пештің жоғары немесе төменгі бөлігіне орналаса алады, азық-түліктің пішініне қарай өзінің құрылысын оңай өзгертеді. ТЭН-ді гриль біркелкі ысытып, қытырлақ қабат түзеді.  Кварцты гриль пештің жоғарғы бөлігіне орналасады, шағын, сондықтан жұмыс істеу аумағына көп азық-түлік сыйады, күтуге және қуат алуда өте ыңғайлы.


+ Конвекция. Аталған функция желдеткіштің ыстық ауаны тарата отырып, пештің ішіндегіні біркелкі жылытатын духовканың әсерін білдіреді. Бұл ретте ауа сыртқа кетпейді. Тоқаштар мен пісірілген ет өнімдерін пісіруді ұнататындар үшін жарайды. Кіші асүйлерде өзекті болып саналаын пісіру панелі мен духовка шкафты ауыстыруға болады. Қайта қосылған қысқа толқындар әзірлеуді тездетеді және тағамдардың дәмін сақтайды.


Көпфукционалды қысқа толқынды пештер бірнеше орнатуларды жасауы мүмкін: 


Қысқа толқындар + гриль, қысқа толқындар + конвекция, қысқа толқындар + гриль+ конвекция.


Қысқа толқынды пештердің қуаты.

Енді қуат сияқты көрсеткішті талқылайық. Мұнда техниканы сатып алудың мақсаттарын анықтаймыз:

·        Тағамды ыстық күйінде сақтау үшін 80-150 Вт қажет;

·        Жеңіл азық-түліктерді еріту және әзірлеу үшін – 160-300 Вт;

·        Аз мөлшерде тез еріту үшін – 400-500 Вт;

·        Ұсақ азық-түліктерді баяу әзірлеу және жылыту үшін – 560-700 Вт;

·        Тез арада жылытып, әзірлеу үшін – 800-900 Вт;

·        Гриль режиміндегі тиімді қуат – 800-1500 Вт;

·        Конвекция кезіндегі тиімді қуат – 1350-2000 Вт.

Сонымен қатар көп жағдайларда қуаттың жүз пайызы пайдаланылмайтынын ескерген жөн. Ет және балық еті өнімдерін әзірлеуге 50-70% қуат керек.

Қысқа толқынды сәуле шығарудың қуатына байланысты болатын тағамды жылыту қарқынының бірнеше деңгейі бар. Олар 4-10 диапазоны аралығында өзгеріп тұрады. Деңгейі жоғары болған сайын қажетті температураны реттеу ыңғайлы.


Қысқа толқынды пештің көлемі. Көлемді таңдағанда құралды пайдаланатын адамдардың санына және жылытатын немесе әзірленетін тағамдардың көлеміне қараймыз. Қысқа толқынды пештер 9 литрдан 41 литрға дейін әртүрлі сыйымдылықта болуы мүмкін. Оңтайлы орта көлемдегі пештердің сыйымдылығы 20-28 литр. Грилді қоса есептеген дұрыс. Бір-екі адамға 16-19 литрдағы, 3-4 адамға 23 литрдағы сыймдылық келеді,  ал үлкен отбасыларға және кең ауқымды мерекелік тағамдаға бұдан да үлкенірек қысқа толқынды пештер қажет.

Ыңғайлы басқару. Басқарудың екі режимі болады: механикалық және сенсорлы. Сізге қай қалағаныңыз ығайлы болса, соны қолданаңыз. Механикалық тәсіл өте қарапайым және панелде орналасқан қуаты және таймері бар екі тұтқаның бұрылысын қарастырады. Сенсорлы басқаруда команда беру үшін бетінде орналасқан мәндерге оңай баса аласыз. Мүмкін батырмалары аз болса да әртүрлі параметрлерді орнатуға болатын электронды басқару көңілге қонымды болар.

Баспаның жұмыс камерасының материалы. Сізге жарайтын қысқа толқынды пешті таңдағанда аса маңызды факторлардың бірі болып жұмыс камерасының қаптамасы болып саналады. Бұл пайдаланудың сапасы мен күтіміне де әсер етеді.

Эмаль. Қазіргі кездің эмальданған мөрлері айтарлықтай мықты. Эмальға күтім жасау оңай, бірақ тез сырылып қалады.

Дат баспайтын болаттың сыртықы келбеті әдемі, мықты, гриль мен конвекция кезінде маңызды болып саналатын жоғары температураға төзімді. Бірақ тек арнайы қоспалар арқылы ғана жуылады.

 Керамика әртүрлі зақымдануларға төзімді, жеңіл жуылады. Бір кемшілігі қатты қызғанда жоғарғы қабаты сәл жарылуы мүмкін. 

 

Пайдалы шағын кеңестер. Қажет болатын бірнеше ұсақ-түйектерді қосуға рұқсат етіңіз. Қысқа толқынды пештерге арналған ыдыстардың алтынмен немесе күміспен жалатылған өрнектері болмауы керек. Егер жұмыс істеу барысын бақылап отырғыңыз келсе шынының түске боялмағандығын қадағалаңыз. Бәрінен де жеңіл орнынан ауыстыруға болатын, бірақ онымен басқарғанда қозғалып кетпейтіндей орта салмақтағы пешті таңдаған дұрыс.



Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика